Mezoterapi

project

Mezoterapi

Cildin ihtiyacına göre hazırlanmış bileşenler, işlemin cihazının aplikatörü aracılığı ile cildin altına verilir. Yaydığı mininal radyo dalgaları sayesinde hücre yenilenme ve kolojen üretimi etkin şekilde uyarılır. İğne kullanılmadığı için hiçbir enfeksiyon ve yan etki riski bulunmaz.

Yüze Nasıl Uygulanır?

Diğer adı ile mezolift iğneli veya iğnesiz olarak aktif bileşenlerin cildin orta katmanına enjekte edilmesi şeklinde uygulanır. Yüzümüzde varolan güneş lekeleri, sivilce ve yara izleri, kırışıklık ve mat görünümü mezolift sayesinde hızla ortadan kaldırmak mümkündür. Kişinin cildinin ihtiyacına göre hazırlanan enejekte edilecek karışımın içinde değerli vitaminler, antioksidanlar, hyaluronik asit gibi cilt hücrelerinin kendilerini yenilemesini sağlayacak bileşenler bulunmaktadır. Bu karışım cildin nem ve kolejen oranını arttırarak sıkı, taze ve ışıl ışıl bir cilt elde etmenizi sağlar.

Uygulama öncesi cilt anestezik bir krem ile uyuşturulur. Gerekli karışım ve mezoterapi serumları destekleyici tabancası ile cilde verilir. İğneler mikro derecede küçük olduğu ve uyuşturucu krem sürüldüğü için ağrı ve acısız bir işlemdir. İlk olarak 1-4 hafta aralıklarla her biri ortalama 30 dakika süren 4-6 seans uygulama yapılmaktadır. Sonrasında ise 6 ayda bir tazeleme seansı ile etkisini arttıracaktır. 2. Seanstan sonra sonuçlar gözle görülür bir şekilde ortaya çıkar.

Saç Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

Saç dökülmesi, hasarlı ve zayıflamış saç köklerinin onarılması, kafa derisindeki dermotolojik sorunların giderilmesi kapsamında uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem, PRP (Platelet Rich Plasma) ile birlikte gerçekleştirildiği uygulamalar daha etkili ve hızlı sonuç vermektedir.

Hem erkekler hem de kadınlar çeşitli sebeplerle saç dökülmesinden muzdarip olabiliyorlar. Saç dökülmesi kimi zaman genetik yatkınlardan kaynaklanabileceği gibi kimi zaman da stres, hamilelik veya hormonal dalgalanmalar sebebiyle gerçekleşebiliyor. Bu yöntem başka saç işlemleri ile karşılaştırıldığında ağrısız, acısız olması ve işlem sonrası bir yan etki yaratmaması açısından avantajlı bir uygulamadır. Mikro iğneler yardımı ile saç köklerine enjekte edilen vitamin ve mineral gibi saç hücrelerinin kendilerini yenilemesini teşvik edecek karışımlar sayesinde kısa sürede saç yapıları güçlenir ve yeni saçlar oluşmaya başlar.

PRP Mezoterapi Nedir?

PRP hastanın vücudundan az bir miktar kanının alınıp gerekli işlemlerden geçirilerek faydalı ve etkin plazmanın tekrar hastaya enjekte edilmesi işlemdir. Hücre yenilenmesinde büyük rol oynayan PRP tedavisinden elde edilen plazmaların gerekli bölgeye enjekte edilmesi işlemidir.

Özellikle saç mezoterapisinde kullanılan PRP yöntemi etkisi kanıtlanmış ve saç köklerini çok daha hızlı besleyip güçlendiren bir tedavidir.

Selülit Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

Selülit mezoterapisi, elektro radyo dalgaları veya mikro iğneler yardımıyla yağ yakıcı aktif bileşenlerin deri altına verilmesi ile uygulanır. Sorunlu bölgeye özel olarak hazırlanan aktif birleşenler kan dolaşımını hızlandırmaya, metabolizmayı harekete geçirmeye ve yağ dokularını yok etmeye yönelik bir etki gösterir.

Böylece cilt pürüzsüzleşir, sıkılaşır ve bağ dokuları güçlenir. Ağrısız ve acısız bir uygulama, kısa sürede gözle görülür bir etki yaratır. Selülitin olduğu uygulama alanlarından bazıları şu şekildedir;

  • Karın
  • Kalç
  • Bacaklar
  • Uyluk
  • Diz
  • Sırt

Seans sayıları selülit tipine ve hasta durumuna göre değişse de genel olarak 8-10 seans gerekmektedir. Zayıflama mezoterapisinde de selülit mezoterapisinde olduğu gibi yağ yakmaya yönelik bileşimler enjeksiyonu ile uygulama yapılmaktadır.

Ağrılar İçin Mezoterapi Uygulanır Mı?

Ağrı insanların hayat kalitesini düşüren rahatsızlıkların başında yer alıyor. Ağrının çeşidine ve bölgesine göre hazırlanan karışımlar cildin altına enjekte edilmesi ile ağrıyan bölge tedavi edilebiliyor. Bilimsel araştırmalar ve hasta memnuniyetleri işlemin ağrı üzerindeki etkisinin yüksek olduğunu gösteriyor. Uygulanıldığı bölgelere göre ağrı tiplerinden bazıları şu şekilde;

  • Migren
  • Omuz kireçlenmeleri
  • Sırt ve bacak ağrıları
  • Romatizmal ağrılar
  • Stres tipi baş ağrıları

Etkisi Ne Kadar Sürer?

Yaklaşık olarak 2 hafta aralıklarla 3-5 seanslık tedavi sonrası kalıcı iyileşmenin temeli atılmış olur. 6 aylık periotlar içerisinde uygulanacak yenileme seansları mezoterapik etkinin süresinin uzamasına yardımcı olur. Uzun süreli ve kalıcı etki görmek için ilk seansların düzenli ve aksatılmadan yapılması önem taşımaktadır.

 

Mezoterapi Sonrası Şişlik Ne Zaman Geçer?

İğnesiz mezoterapi sonrası hiçbir şişlik veya yan etki oluşmamaktadır. Ancak iğneli mezoterapi sonrası oluşabilecek çok küçük kızarıklık veya hassasiyetler olabilir. Bu gibi etkiler de işlemden sonraki birkaç saat içinde kaybolmakta, hastanın hayat ritmini etkileyecek bir görüntü oluşturmamaktadır.

Mezoterapi Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

Uygulama öncesinde kan sulandırıcı etkisi bulunan bir ilaç içilmemelidir. Düzenli kullandığınız bir ilaç var ise doktorunuza bildirmelisiniz. Uygulama yapılacak bölgede herhangi bir enfeksiyon, tahriş veya yara olmamalı.

Mezoterapi Sonrası Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

  • Yapılan bölge 24 saat süre boyunca doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalı.
  • Uygulamadan 12 saat sonrasına kadar doktor önerisi dışında hiçbir krem, serum veya kozmetik ürün kullanılmamalı.
  • Uygulama yapılan bölgeye yaklaşık 12 saat su değdirilmemeli.
  • En az 24 saat boyunca su ile temas etmemelidir.
  • Alkol ve sigaradan uzak durulması faydalı olacaktır.
  • Uygulanan bölgeye göre ağır kaldırılmamalı ve ağır spor yapılmamalı.
  • Bol su tüketilmeye dikkat edilmelidir.